top of page
  • Obrázek autoraKateřina Meisel

Připálený hrnec? Nezoufejte!

Jak efektivně čistit připálený hrnec pomocí přípravku na čištění trouby

Připálený hrnec může být nejen estetickým problémem, ale také může zanechat nepříjemný zápach a ovlivnit chuť vašich jídel. Pokud jste zapomněli dát vodu do hrnce a došlo k připálení, není třeba zoufat. Existuje jednoduchý způsob, jak hrnec efektivně vyčistit a vrátit mu původní lesk.

Jedním z nejúčinnějších prostředků pro čištění připáleného hrnce je přípravek na čištění trouby. Tento produkt je navržen speciálně pro odstranění tvrdohlavých zbytků potravy a uhlíků, které se mohou v hrnci při připálení vytvořit. Jedním z oblíbených Amway produktů na trhu je Oven Cleaner.


Postup čištění:

  1. Odsouzení hrnce: Než začnete s čištěním, nechte hrnec vychladnout na pokojovou teplotu. Nikdy nepokoušejte se čistit horký hrnec, můžete si tím ublížit a také to může zhoršit stav připálení.

  2. Aplikace přípravku: Nasaďte si ochranné rukavice a aplikujte přípravek na čištění trouby rovnoměrně na připálené části hrnce. Dbejte na to, aby byla celá plocha pokryta.

  3. Čekání: Po aplikaci nechte přípravek působit podle doporučení výrobce. U většiny přípravků na čištění trouby stačí přibližně 30 minut.

  4. Čištění: Po uplynutí čekací doby vezměte houbičku nebo štěteček, který je u přípravku na trouby a začněte otírat připálené zbytky. Uvidíte, jak se připálenina snadno odstraňuje.

  5. Opláchnutí: Po očištění hrnce ho důkladně opláchněte teplou vodou, abyste z něj odstranili všechny zbytky přípravku na čištění. Použijte i přípravek na nádobí.

  6. Dokončení: Po opláchnutí nechte hrnec dobře vyschnout a je opět připraven k použití.


S použitím přípravku na čištění trouby jako je Oven Cleaner můžete snadno a efektivně vyčistit připálený hrnec a vrátit mu původní lesk. Ujistěte se však, že dodržujete bezpečnostní pokyny uvedené na obalu produktu a vždy používejte ochranné rukavice a pracujte v dobře větraném prostoru.


Použití na:

smaltové vnitřky plynových a elektrických trub, na čištění mřížek, grilovacího náčiní, opékacích pánví a dalšího náčiní.








1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page