top of page
  • Obrázek autoraKateřina Meisel

Víra

Aktualizováno: 7. 12. 2023

"Víra je jediná známá protilátka neúspěchu."

Napoleon Hill


Úroveň vašeho úspěchu závisí na myšlenkách, které vám přichází na mysl, a na tom, co s nimi uděláte. Víra neboli absolutní jistota, že dosáhnete svého cíle a svou touhu přeměníte ve skutečnost, se využívá k odstraňování vašich omezení. Víra vám umožní postupovat vpřed i navzdory dočasné nepřízni, která může často vypadat fatálně. Víra je důležitým faktorem pro úspěch. Poskytuje smysl, naději a motivaci a ovlivňuje naše myšlení, jednání a rozhodování.


Většině lidí jejich víru v úspěch snižuje nedostatek sebevědomí. Víru v úspěch lze však znovu získat skrze stálou péči a pozornost. Jedním z nejúčinnějších způsobů je neustále psát, naučit se zpaměti a nahlas opakovat pozitivní afirmace. Jakmile si toto osvojíte, víra bude nejsilnější a neproduktivnější z vašich emocí.


Chudoba i bohatství jsou důsledkem našich myšlenek. Proto si potřebujete chránit své sny tím, že se obklopíte myšlenkami a lidmi, kteří jsou hodni vašeho jasného záměru a posilují vaši víru. Stejně důležité je izolovat se od lidí, kteří opovrhují vašimi úmysly, zesměšňují je, nebo mají pichlavé poznámky, kterými vám ubližují. Negativní lidé pomalu nahlodávají vaše ambice. Neklesněte však na jejich úroveň a neoplácejte stejnou mincí. Negativní postoj nemůže nikdy přinést pozitivní výsledek. Proto byste nejprve měli věnovat velkou část svého zaměření na to, abyste ho ze svého charakteru eliminovali. Jak se bude s pomocí afirmací rozvíjet váš pozitivní duševní postoj a víra, druzí si toho všimnou a mnozí z nich vám poskytnou bezpodmínečnou podporu.





8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page